Dag van de Stilte

Zondag 26 oktober 2014: Dag van de stilte

Op zondag 26 oktober 2014, op de laatste zondag van oktober, vindt voor de vierde keer de Dag van de Stilte plaats. Verspreid over het hele land worden vele soorten activiteiten rond het thema stilte georganiseerd. Het doel van deze jaarlijks terugkerende themadag is om de waarde en werking van stilte en innerlijke rust onder de aandacht te brengen van een zo breed mogelijk publiek.

Andere Blik in Delft

Al jaren geeft Andere Blik Kabat-Zinn mindfulness- en MBCL compassietrainingen. In deze trainingen worden inzicht en stilte met elkaar gecombineerd en krijgt u een Andere Blik op leven en werk. Door stilte kunt u onder meer luisteren naar wat u uzelf te zeggen hebt, horen wat u werkelijk wilt, helpt het u om heilzame keuzes te maken, krijgt u minder stress, piekert u minder, leeft u meer in het hier-en-nu, kunt u beter met stress, spanning, moeilijke emoties en pijn om gaan. Ook komen uw lichaam en geest door stilte tot rust en kunt u meer genieten van uw leven en werk.

Dag van de stilte: Droedelen met potlood en kleur

Komt u eens een kijkje nemen om 14.00 uur bij Andere Blik op de Buitenwatersloot 312 (bedrijvencentrum BWS312) in Delft om zelf te ervaren wat stilte voor u kan betekenen.

Dit jaar niet door in stilte te zitten of te liggen maar in stilte lekker uw fantasie de vrije loop te laten door te droedelen, krabbeltjes te tekenen, mandala's en andere tekeningen in te kleuren, te spelen met kleuren, intuitief patroontjes op papier te zetten...... Ervaren hoe je rustig kunt worden door met aandacht lekker bezig te zijn met papier en (kleur)potloden.Het programma van de middag (14.00 uur tot 16.00 uur) wordt opgebouwd. Tussen het tekenen en kleuren door wordt ingegaan —enkel als u dat wilt— op wat u op papier gezet heeft. Een combinatie tussen intuitief creatief actief bezig zijn, mindfulness en compassie aan de lijve ondervinden en inzicht krijgen.

Al het materiaal is aanwezig. Ervaring met tekenen, mindfulness, compassie of mediteren is niet nodig.

Goede zin, nieuwsgierigheid of zin in genieten is voldoende!

Vooraf aanmelden gewenst. Deelname is gratis. Gratis parkeerplaatsen, overdekte fietsenstalling en goed bereikbaar met auto en openbaar vervoer.

Graag tot dan!

Jacqueline

Aanmelden via e-mail: j.straus@andereblik.nl